INFO

Ortopediska Fotbäddar

Fotbäddar så mycket mer än skosulor, ibland är det den enda behandling som behövs för ett fotrelaterat problem och ofta är det en viktig del i en rehabkedja att ge fötterna bästa möjliga stöd och eller dämpning

Här följer några påståenden och förklaringar under:

”Fotbäddar från STO-Fotteknik görs HELT individanpassat, HELT efter dina behov”
– varje person och varje fot är helt unik med sin problematik och historik. I den sk sjukdomshistorian/anamnesen finns den mesta information om vad som är problemet och det gör att man kan hitta lösningar. Det är dessutom ofta så att höger och vänster fot har olika behov. Därför behövs HELT individuellt anpassade fotbäddar.

”Hos oss används inga standardmallar för fötter då varje fot är helt unik, sk fotbibliotek”
– På många affärer och inköpsställen erbjuds att man kan 3D scanna foten och få sk individuella fotbäddar, tyvärr är detta ofta inte sant då scanningen jämförs mot ett sk fotbibliotek som tar fram en sula som är så nära din scanning som möjligt. Denna sula tar dock inte hänsyn till om det finns extra behov av stöd och/eller dämpning.

”En grundlig undersökning med djupintervju, ortopedmedicinsk fot/underbensundersökning, 3D-scanning av obelastad fot samt vid behov undersökning med ultraljud (sjukgymnast) gör att du kan få en fotbädd som tar in alla aspekter av dina problem.”
– En förutsättning för att få rätt fotbädd är din berättelse och uppföljningsfrågor från fotteknikern. Efter detta görs en ortopedmedicinsk undersökning för att bekräfta misstankarna som dyker upp i intervjun. Behövs det går det att gå vidare med en Ultraljudsundersökning men detta är sällan en förutsättning för att komma åt problemet.

”Vi fångar även upp om det finns andra problem i rörelseapparaten och hänvisar då till vidare undersökning. Alla besvär kan ska inte behandlas med fotbäddar.”
– Ibland är ett fotproblem en kombination av problem från knä, höft eller rygg och då räcker det inte med endast Fotbäddar utan en sjukgymnast kopplas in. Ibland är det till och med så att fotsmärta inte alls kommer från foten. Ett exempel är en ischiassmärta. Detta ska då inte behandlas med fotbäddar och vi kommer informera om detta.

”-STO-Fotteknik vill inte sälja fotbäddar
-STO-Fotteknik vill öka Din livskvalitet, och om fotbäddar är en del av lösningen kommer vi erbjuda Dig det din kropp behöver.”
-STO-Fotteknik säljer inte fotbäddar utan lösningar på ett problem. Om problemet inte är fötterna kommer vi avråda från att köpa Fotbäddar och istället hänvisa till vidare undersökning och behadnling t.ex. hos sjukgymnast